13 Haziran 2022 Pazartesi

DR. GÜVEN ÇETİN BELGESELİ

DR. GÜVEN ÇETİN BELGESELİ

Merhaba,

Merhum Hocamızın vefatının 8. yılında onu anmak ve hatırasını yad etmek için bu belgesel video çalışmasını gerçekleştirdim.
Bu belgesel arşivde bir sempozyumda kendisiyle ilgili hazırlanmış olan slayt sunusu, özel arşivimdeki fotoğraflar ve video klipler ve en önemlisi 14.09.2012 tarihinde Hoca’nın Bodrum’daki yazlığında gerçekleştirilen söyleşi yer almaktadır.

Aşık Veysel’in sazına söylediği “ben babamı, sen ustanı unutma” misali, biz bu işi bizlere öğreten usta(ları)mızı unutmadık; Şair Necip Fazıl diliyle de “Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın” misali Göğüs Cerrahisi yapısını öksüz bırakmadığımız gibi, bugüne kadar sürdürdük, usta(ları)mızdan devraldığımız bayrağı ve çıtayı çırakları (öğrencileri) olarak daha da yükseklere taşıdık, Hocamızı utandırmadık, gururlandırdık.

Yine Şair Ahmet Şelçuk İlkan’ın bir şiirinde dediği gibi “Vefa nasılsa eskimiş unutulmuş bir semtin adı” gibi olmadı, Hocamıza vefa gösterdik bu çalışma ile, onun ismini zikrederek kalıcı kıldık, unutmadık, unutturmadık.

Umarım beğenirsiniz.

Ve bu çalışmayı (belgeseli) başkaları takip eder.

13.06.2022

Prof. Dr. İrfan Yalçınkaya

https://www.youtube.com/watch?v=XCXMCLVocxU 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 RAMAZAN BAYRAMI TEBRİĞİM